Gezelligheid Gezocht

Zin, Zout & Zegen

‘Gezelligheid Gezocht’

Op zondag 30 september 2018 was er in het kader van Gezelligheid Gezocht een radio-interview. Hieronder een weergave daarvan.

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag, die valt in ‘De Week tegen Eenzaamheid’, met Bas Pullen naar de ‘Vrije Evangelische Gemeente Scherpenzeel’. Daar vinden we bij ‘Gezelligheid Gezocht’ behalve veel ‘gezelligheid’, ook: gastvrijheid, aandacht voor elkaar, acceptatie én een heerlijke gezamenlijke maaltijd.

Bas Pullen (o.a. voorzitter Kerkenraad): ‘dát is wat we als gemeente in navolging van Christus willen: delen! Dat is een bewuste keuze die we met elkaar als gemeenteleden gemaakt hebben. ‘Er zijn’ voor de ander in onze buurt. Voor iedereen die zin heeft in een ongedwongen, gezellig samen zijn. Tijdens de bijeenkomsten kun je binnen komen lopen en gezellig kletsen, een spelletje doen en lekker mee eten. Je hoeft niet christelijk te zijn om langs te komen!

De meditatie, die aansluit op het thema ‘Gezelligheid Gezocht’, is van dominee Cees Stavleu die, naast zijn werk als docent Oud-testament aan de CHE, ook gemeente raadgever/ consulent is van deze VEG in Scherpenzeel.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Bas Pullen mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Meer informatie over het programma is te vinden op de website: http://www.eo.nl/zinzoutzegen.

Gezelligheid Gezocht

Onze gemeente wil dichtbij de Scherpenzeelse bevolking staan. Daarom organiseren we 6 keer per jaar Gezelligheid Gezocht. Gezelligheid Gezocht is er voor iedereen die zin heeft in een ongedwongen, gezellig samen zijn. Tijdens de bijeenkomsten kun je tussen 16.30 en 20.00 uur binnen komen lopen en gezellig kletsen, een spelletje doen en lekker mee eten. Er zijn zo’n 30-35 vaste bezoekers. Je hoeft niet christelijk te zijn om langs te komen! Meld je aan voor één van de volgende bijeenkomsten via gezelligheid@vegscherpenzeel.nl.